Geplaatst op Geef een reactie

Basis Fusion360 voor Stromer Forum leden

Deze bijeenkomst is voor Stromer-Forum leden (of familie/vrienden/kennissen) die kennis willen maken met 3d tekenen. (maximaal 6 personen)
De datum staat inmiddels vast op 28 september. Aanvang 9:30hr tot max 15:00 hr.
Het zal plaatsvinden in een bedrijfsruimte in Heiloo.
Het is bedoeld om de basisbeginselen bij te brengen over hoe je moet aanvangen met een tekening en hoe het programma werkt.
Het enige wat je mee hoeft te nemen is een laptop of PC met Fusion360 voorgeïnstalleerd en een eigen broodje voor de lunch. Er zijn op dit moment (17 aug) 3 inschrijvingen.
Er zijn geen kosten aan verbonden.

De dag was erg geslaagd! Een kleine leuke groep mensen die echt geïnteresseerd zijn in het programma. De deelnemers hebben nu een goede basis om zelf mee aan de slag te gaan. En we hebben ook een leuk nieuw product ontworpen! Dat is een afdekplaatje op het stuur van de ST3/ST5 voor als je gebruik maakt van de SP Connect (Micro stem mount). Deze is nu te koop in diverse varianten.

Heeft u momenteel interesse om te leren 3d tekenen met Fusion360? Kijk dan eens op de website 3D Educatie daar worden regelmatig erg interessante trainingen gegeven!

Geplaatst op

Regelkleppen klimaatbeheersing

Regelkleppen voor de klimaatbeheersing van een groot kantoorgebouw.

Als een onderdeel niet meer leverbaar is dan weet “Van Zijp Techniek” vaak nog wel een passende oplossing. Meteen maar een aantal handige verbeteringen doorgevoerd.

Of we nu 1 of 1000+ onderdelen moeten leveren, we doen dat altijd met volle aandacht en plezier.

Geplaatst op

Fusion360

Vroeger op de MTS ben ik heel primitief begonnen met CAD tekenen met Autocad 10. Maar ook met pen en papier op een groot vel A0 papier. Jaren later dit weer opgepakt met Autocad maar liep al snel tegen de beperkingen aan van het programma. Vervolgens overgestapt op Inventor, ook uit de keuken van Autodesk. Een fantastisch programma maar slechts de LT versie was enigsinds betaalbaar. En die versie kon helaas weer geen samenstellingen maken. Langzaam heb ik me ook verdiept in Fusion360, ook weer van Autodesk. Dit programma is werkelijk fantastisch en maakt de ene na de andere verbetering door.

Met dank aan jullie, de afnemers van mijn 3d prints, heb ik nu de licentie voor Fusion360 kunnen kopen. Ik wil even zeggen dat ik jullie daar erg dankbaar voor ben. Nu kan ik telkens betere, mooiere, handigere dingen ontwerpen en 3d printen. Heel erg blij mee!

Geplaatst op

Samenwerking met WeQ

WeQ heeft VanZijpTechniek gekozen om een fraaie dobbelsteen voor een slim teambuilding-spel te ontwikkelen.
Het lijkt misschien een eenvoudige dobbelsteen met letters maar deze is samengesteld uit 7 verschillende kleuren en heeft een verzwaarde vulling.

WeQ had al een duidelijk idee van hoe het eindresultaat er uit moest komen te zien.
Aan VanZijpTechniek de taak om het praktische gedeelte uit te voeren.
Daarbij hebben we de ontwerpen gemaakt in 3D, de losse onderdelen geprint en alle onderdelen samengesteld.
Ook de afdekbox met het eigen logo van WeQ komt uit onze (bij)keuken 😉

Kick-ass samenwerking!

WeQ is een compleet team-boosting systeem!

Geplaatst op

Nieuw Logo

Bastian Schilderink heeft een mooi kleurrijk logo ontworpen waar ik erg blij mee ben. Zowel de Z als de diepte van een kubus is er in terug te vinden. Eigenlijk is dit geen nieuw logo maar wel het eerste echte logo. Dankjewel Bastian!

Geplaatst op

3D design software

Je vraagt je misschien wel eens af hoe 3d printen werkt maar vooral ook hoe je aan zo’n 3d model komt. Die kan je vaak wel ergens downloaden als iemand anders het al heeft bedacht maar het leukste is natuurlijk om zelf iets te verzinnen en uit te werken tot een functioneel ding. Tenminste, dat is mijn mening.

Om dat te kunnen doen zijn er veel softwareprogramma’s beschikbaar maar ik zal er 2 uitlichten die ik zelf gebruik. Namelijk Autodesk Inventor LT en Fusion360. Dat zijn tekenprogramma’s die goed werken maar wel een steile leercurve hebben. Op youtube kan je enorm veel info vinden of je volgt een cursus bij bijvoorbeeld 3D educatie. Fusion360 is gratis, dat is echt ongelooflijk! en InventorLT heb ik een licentie voor aangeschaft omdat het gewoon een fantastisch programma is en altijd werkt zonder enige vertraging omdat het niet web-based is wat bij Fusion360 wel het geval is.

inventor01Dit is een eenvoudig voorbeeldje van een tekening in InventorLT. Je maakt schetsen, geeft wat maten op, rekt het op naar een 3d model en als alles is zoals je het wilt hebben dan exporteer je het naar een STL bestandje. Dat STL bestand haal je door een slicer-programma om er Gcode van te maken want Gcode is het enige wat de 3d printer begrijpt. Dat gaat op een SD kaart en dan in de 3d printer, en printen maar!

 

fusion01Hier een eenvoudig voorbeeldje van Fusion360. Het grote voordeel is dat dit programma erg goed overweg kan met samenstellingen. Zodoende kan je losse parts virtueel aan elkaar monteren om te zien of alles past.

Mocht je ook iets willen ontwerpen, begin dan eens met Fusion360. Lastig in het begin en ik weet ook de helft nog niet maar wel een erg goed en gratis programma.

Succes!